dostawa darmowa dostawa od 300 zł
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Tort lawendowy z kremem z białej czekolady – delikatny, pachnący i totalnie uzależniający!

Tort lawendowy z kremem z białej czekolady – delikatny, pachnący i totalnie uzależniający!

Tort lawendowy z kremem z białej czekolady – delikatny, pachnący i totalnie uzależniający!


Myślisz, że próbowałaś już wszystkiego?  Ten tort lawendowy sprawi, że zakochasz się w nowym smaku! Delikatny krem z białej czekolady z dodatkiem suszonej lawendy przenosi wypieki na zupełnie inny poziom. To idealny wybór na oryginalny tort urodzinowy, elegancki słodki stół lub wyjątkowy deser na garden party.


Przepis na krem lawendowy:

Składniki na krem lawendowy:

  • 750 g śmietanki 30%

  • 2 czubate łyżki suszonej lawendy (spożywczej)

  • 750 g dobrej jakości białej czekolady

Jak przygotować krem lawendowy:

  1. Zagotuj śmietankę z suszoną lawendą.

  2. Przelej przez sitko do miski z białą czekoladą i odstaw na 2 minuty.

  3. Zblenduj na gładką masę.

  4. Przykryj folią spożywczą „kontaktowo” (bezpośrednio na powierzchni kremu) i włóż do lodówki na minimum 12 godzin.

  5. Po schłodzeniu ubij krem mikserem na sztywno.

  6. Przełóż do rękawa cukierniczego (np. tylka Wilton 6B) i dekoruj biszkopt wzorami jak na nagraniu.

  7. Każdą warstwę kremu przekładaj kolejnym krążkiem biszkoptu.


tort-lawendowy.png



Użyj delikatnego biszkoptu z „Torto Book”. Przed pieczeniem dodaj do masy startą skórkę z jednej cytryny, aby podkręcić smak.


Wskazówki:

  • Używaj spożywczej lawendy, najlepiej ekologicznej – nie tej do szafy 
  • Im dłużej schładzasz krem, tym lepszą ma strukturę
  • To świetna baza do personalizacji – dodaj maliny, lemon curd lub dekoracje z bezy!



Gotowa na lawendową rewolucję?

Zapisz ten przepis na krem lawendowy i zaskocz swoich bliskich smakiem, jakiego jeszcze nie znali! Ten tort pachnie latem, wygląda jak z bajki i smakuje jak marzenie.

Zrób zdjęcie i oznacz nas – chcemy zobaczyć Twoją wersję!
Smacznego i... kto się odważy?